Zaterdag de online ‘dag’ race gevaren!

Zaterdag 26 juni 2021, hebben we de tweede online race van het seizoen gevaren. Dit was in de Tjonger (nabij Sluis II Jubbega).

Sven Bergsma heeft met onze solarboot 9,17 kilometer gevaren in de 1 uur racetijd! Helaas is tijdens het proces van het opladen van de accu’s iets fout gegaan. Onze acculader gaf aan dat onze accu’s vol waren, maar dit bleek achteraf niet het geval te zijn. Hier kwamen we helaas te laat achter. Ondanks dit obstakel op onze weg naar het kampioenschap hebben wij nog steeds de volle hoop! In de aankomende week gaan we dit oplossen en zorgen we er voor dat wij sowieso 100% klaar voor het aankomende raceweekend zijn in Franeker!

Ondanks de tegenstand tijdens de race hebben we een goede tactiek gebruikt die ons heeft geholpen naar deze, toch mooie afstand. Onze tactiek was om op gemiddelde snelheid te starten en aan het einde een eindsprint te nemen. En we waren ook net op tijd, want toen we de boot uit het water aan het takelen waren hing er een grote zwarte wolk boven Sluis II. Even later stortte het uit de hemel.

In deze race zijn we 11-de geëindigd. Overall staan we nu op de 10de plek!

We willen onze hoofdsponsor Olijve Constructie bedanken voor hun mooie sponsoring dit seizoen!