Donderdagochtend vertrokken we naar de camping in Sloten. Eenmaal daar aangekomen sleepten we onze spullen naar een campingplek, zetten we onze tenten op en maakten ons gereed voor verschillende testen. Er was nog een safety check van de boot en schippers moesten nog een keer gewogen worden. Hierna ging onze boot het water in voor de vaartesten van het grote aantal schippers. Een paar schippers hadden de zwemtest nog niet gedaan, dus deze moest ook nog uitgevoerd worden. Hierna werden pizza’s opgehaald. Tijdens het wachten werd er Uno gespeeld. Om 20 uur hadden we palaver waar ons werd verteld hoe de volgende dagen gingen lopen. De boot werd in de wax gezet, wat spectaculaire beelden leverde. Er volgde een gezellige avond met gezelschap van team 11, RSG Simon Vestdijk. ’s Avonds laat werd er nog gewerkt aan strategie. 

Rond half 6 werden een aantal teamleden wakker. Wietse en Nina hadden een interview bij Omrop Fryslân en de rest ging spullen inpakken. Om half 8 vertrokken we naar Leeuwarden. Navigeren was nog een aardige klus, want we hadden heel veel adressen door gekregen waarvan niet elke klopte. Toch hadden we de trailerhelling gevonden. Nadat een draad bij de motor beter was aangedraaid kon de boot het water in. Mark en Nina begaven zich ondertussen bij de Elfstedenhal voor de hardloopstart. Om kwart over 10 klonk het startsein en begon Mark met het lopen van de 2,1 km richting onze boot. Toen hij als een van de eersten onze boot aantikte kon onze schipper Emilie meteen een voorsprong maken. Na een paar minuten stonden we op kop. We wachtten haar op bij een bruggetje en gooiden wat eten voor haar naar beneden. Daarna snelden we ons naar Sneek. Hier was een neutralisatiezone ingesteld waar de tijd op pauze werd gezet. Er vond een schipperswissel plaats tussen Emilie Linker en Sven Bergsma. Hij voer de race uit. De finish werd verplaatst van Sloten naar Woudsend, omdat het Slotermeer te onstuimig was. We finishten met de snelste tijd. Jammer genoeg zijn wij net voor de finish een snelheidsovertreding begaan en kregen we een penalty. Hierdoor zijn we vierde geworden op etappe 1. Rond half 4 waren we alweer terug op de camping. Er was tijd voor meer gezelligheid met muziek. Na de prijsuitreiking werd de boot in de wax gezet voor de laatste wedstrijddag. Hiermee trokken we veel bekijks van andere teams. De gezelligheid bleef tot ongeveer middernacht, waarna we allemaal de tent in doken. We moesten natuurlijk goed uitrusten voor etappe 2. 

Deze ochtend hoefden we minder vroeg op te staan. Ditmaal kon de boot gewoon het water bij de camping, wat weer reistijd scheelde. De race startte in een stoet over het Slotermeer. Na Balk was het nog steeds achter elkaar aan varen door de snelheidslimieten, maar toen we het volgende meer bereikten, konden we het gas open trekken. In Stavoren was er weer een neutralisatiezone. Net daarvoor was onze schipper nat geworden door de golfslag van een grote zeilboot. In Stavoren kon er gewisseld worden van shirt, maar een ander teamlid moest daardoor op deze hete dag in een trui rondlopen. De race verliep goed en we kwamen als 5de Workum binnen.